A kukoricát a nagy sörgyárak csak pótanyagként hasznosítják a sörben, hogy olcsóbb legyen a termékük előállítása. A spanyol gyarmatosító hódítóról elnevezett Cortez nem a spórolás miatt tartalmaz kukoricát. Egy speciális, a Rizmajer Sörfőzde által kikísérletezett főzési eljárásnak köszönhetően a Cortez egy hamisítatlan mexikói stílusú sör, mely 55 % csírátlanított kukoricát és 45 % világos, pilzeni malátát tartalmaz. Ezért nem kukoricás, hanem kukorica sör. A főzde kukorica söre a lágyabb, édeskésebb ízvilágot képviseli. A kukorica és a kellemesen zöldséges aromájú komló az amerikai-mexikói sörök kevésbé fűszeres, tisztább, egyszerűbb ízeit nyújtja. A Cortez remek példája annak, hogy egy jó sörhöz elsősorban nem reklám és marketing, hanem tudás, tapasztalat valamint megfelelő mennyiségű és minőségű alapanyag kell. Különösen jól illik erősen fűszerezett és egzotikus ételek mellé, akár chilis bab, akár csípős-savanyú csirke kerül az asztalunkra.