A Porter a 18. század végén a londoni dokkmunkásokról kapta a nevét, akik a nehéz napi munka után a könnyű világos ale-ek helyett egy sűrű, barna sört ittak szívesen, hogy visszanyerjék az erejüket és kellemesen ellazuljanak. Ebben a sörben a sötétebb maláták (müncheni, Crystal) adják meg a sör édeskés, testes ízét és a fekete malátával nyeri el a bársonyosan fekete színét. Az eredeti londoni porterekhez hasonlóan hagyományosan felső erjesztéssel készül. Nevét a római légiósok fegyvertartó övéről, illetve a piarista szerzetesek fekete övszalagjáról, a cingulusról kapta. Kávés, csokoládés illatával rögtön bárkit meghódít ez az éjsötét színű porter. Ízében az édes maláta és a kellemes komlós, pörkölt kávés keserű kontrasztja dominál. Lágy, selymesen krémes szénsavja hamisítatlanul angolos. Önállóan fogyasztva is nagyszerű, de remekül passzol marhahúsos ételekhez, vagy akár édességekhez is. Télen, nagy hidegben csokoládéval, fahéjjal és tejszínnel csodás forralt sört készíthetünk belőle, aminek egyetlen hölgy sem tud ellenállni.