Már az ókori Kínában is előszeretettel ízesítették gyömbérrel az italukat. A viktoriánus kor Angliájában éledt újjá ez a szokás, és nem csak üdítőket készítettek, hanem sört is főztek evvel a kedvelt keleti fűszerrel. A Rizmajer gyömbér sörét a felhasznált méz, a narancsok kifacsart leve és belefőzött héjának zamata teszi egyedivé, és a karamell maláta adja meg a kerek testét és meleg tónusú, félbarna színét. A mézes, malátás illat mellett a gyömbér utánozhatatlan aromája rögtön érezhető a poharunkból. Ízeiben az enyhén édeskés maláta, a diós-karamelles karakter és a narancsos frissesség egészíti ki az intenzív, de jól adagolt gyömbéres ízt. A testes félbarna sör, a kesernyés komlózás és a gazdag, édes fűszerezés remek arányban eltalált találkozása. Télen a kandalló előtt kortyolgatva, vagy akár egész évben jól behűtve, aperitifként ajánlott a fogyasztása. Édeskés kekszekhez, krémes süteményekhez, gyümölcstortákhoz kellemes kísérő lehet.